27 квітня 2014 р.

Електронна таблиця Чемпіонату Світу 2014

Мільйони фанів футболу чекають на проведення Чемпіонату Світу ФІФА 2014. До вашої уваги електронна таблиця, що дозволить Вам вводити результати матчів та стежити за розвитком турніру.


Уважно прочитайте пояснення нижче, щоб зрозуміти, як працює ця таблиця.


Для початку потрібно вибрати мову, яка Вам до вподоби, і часовий пояс матчів. У наявності є три мови: англійська (English), російська (Russian) та українська (Ukrainian). Щоб вибрати мову, достатньо один раз клацнути лівою кнопкою миші по клітинці B3 та вибрати її зі списку. Аналогічно здійснюється вибір часового поясу (клітинка B5).

Є можливість обрати улюблену команду (для цього клацніть лівою кнопкою миші по клітинці F3 та виберіть її зі списку). Матчі обраної Вами команди будуть виділені іншим кольором, як показано нижче:
Щоб прибрати виділення, очистіть вміст клітинки F3.

Декілька слів про хронологічний розклад турніру. Клацніть посилання Показати хронологічний розклад турніру, щоб побачити його.


Тут ви можете обрати улюблену команду та ввести інформацію про TV-трансляції матчів. Щоб повернутися до введення результатів, клацніть на відповідному посиланні.

Статистика турніру дозволить відстежувати як результативність матчів, так і прогрес команд з розвитком турніру. Для коректної роботи виберіть команду. Наприклад, Японію.



Календар відображає дати матчів обраної вами команди.

Якщо з опцією «Перший день тижня» все зрозуміло, то поясню, що означає «Застосувати місцевий час». Зверніть увагу на те, що перші два матчі Японії починаються 15 червня о четвертій годині та 20 червня о першій годині відповідно (часовий пояс – UTC+03:00). Але за місцевим часом ці матчі розпочнуться 14 червня о двадцять другій годині та 19 червня о дев'ятнадцятій годині відповідно (часовий пояс – UTC-03:00). Отже, «застосувати місцевий час» означає показати дати матчів із урахуванням часового поясу UTC-03:00 (взагалі, Бразилія розміщена в трьох часових поясах, але за основу взято UTC-03:00, як часовий пояс столиці країни – Бразиліа).

Щоб повернутися до введення результатів, клацніть на відповідному посиланні.

Навігація являє собою перехід до конкретних матчів. Наприклад, щоб перейти до матчу №49, клацніть на посиланні # 49 – 56

Результати матчів потрібно вводити в жовті клітинки. Excel автоматично виконає всі необхідні обчислення. Я ввів фіктивні результати групового етапу, щоб показати, як виглядатиме електронна таблиця після його закінчення:


Зверніть увагу на таблиці з положенням команд:


Розглянемо групу А: Хорватія та Мексика мають ідентичні показники. Звернемося до критеріїв, за якими визначається місце команд у групах:
У випадку, якщо дві чи більше збірних у групі наберуть однакову кількість очок, то для визначення найкращої команди будуть використовуватися наступні критерії (кожний наступний критерій використовується при рівності всіх попередніх):
  1. Різниця м'ячів у всіх матчах в групі.
  2. Найбільша кількість забитих м'ячів у всіх матчах в групі.
  3. Кількість очок, набрана у матчах між собою.
  4. Різниця забитих і пропущених м'ячів у матчах між собою.
  5. Найбільша кількість забитих м'ячів у матчах між собою.
  6. Жеребкування.
При цьому, у випадку рівності очок у двох збірних, четвертий і п'ятий пункти практично не мають значення.

За матеріалами Вікіпедії – вільної енциклопедії.


Позиції Мексики та Хорватії визначаться останнім критерієм – жеребкуванням.

Якщо Організаційний Комітет ФІФА проведе жеребкування, клацніть на посилання ЖЕРЕБКУВАННЯ

На «Аркуші жеребкування» нову позицію потрібно вводити в жовті клітинки колонки L навпроти відповідної команди. Припустимо, що за результатами жеребкування команди розташувались таким чином: 2) Мексика, 3) Хорватія. Отже, в клітинку L6 потрібно ввести число 2, до клітинки L5 – число 3, як показано нижче:

Коли всі необхідні зміни внесено, клацніть на посиланні Повернутись до введення результатів

Принцип введення результатів етапу плей-оф дещо відрізняється: у поле «Результат матчу» потрібно ввести рахунок 90 хвилин (якщо буде додатковий час – введіть результат після 120-ї хвилини). Якщо матч закінчиться серією одинадцятиметрових ударів, скористайтеся полем «Серія пенальті». Продовжуйте вводити результати, доки не визначиться ЧЕМПІОН СВІТУ 2014 РОКУ.


ЗАВАНТАЖИТИ ФАЙЛ:



Завантажуючи файл, Ви зобов'язуєтесь НЕ ПОШИРЮВАТИ електронну таблицю без мого дозволу та НЕ СТВЕРДЖУВАТИ, що ви є її автором.

Прапори країн взято із сайту freeflagicons.com

Програмне забезпечення не має ніякого прямого зв’язку з ФІФА.

11 коментарів:

  1. Дякую, просто супер!

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже класна таблиця. Але вимагає пароль в таблицях положення команд і т.д.
    Як зняти захист для внесення даних? Потрібно пароль.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар. Для внесення даних пароль необов’язковий. Усі необхідні клітинки розблоковано. Як тільки Ви введете результат матчу, відповідні зміни будуть внесені до таблиць положення команд.

      Видалити
  3. Низький уклін за цей шедевр!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Класна таблиця! Тільки у мене виникла одна проблема: я імпортував таблицю в docs.google для конкурсу прогнозів ЧС2014, який ми проводимо з друзями (символічний, на ящик пива)) І там, при введенні результатів 3-го туру, таблиці груп стають пустими, а моїх знань екселю недостатньо щоб пофіксити проблему(( Можете допомогти?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар. Ось посилання:
      https://docs.google.com/uc?export=download&id=0BzX2hiF6hpxeUjA4OUI1aWdBV1E

      Видалити
    2. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    3. Величезне спасибі!
      Тепер все коректно працює, супер! Я радий як кенгуру)))
      Ось що вийшло:
      https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gXe_TT3FgtrPKIbI6aZlDGTn90g4Hjm1nJEqbA_bhHc/edit?usp=sharing

      Видалити
  5. Всім привіт, я Адорян Адельмо з села Ясіня в україні, і я просто хочу висловити величезну подяку службам фінансових позик pedro за їх щирість, відкритість, прозорість, правдивість, любов та підтримку під час і після отримання від них кредитних коштів. Я пережив багато чого в житті, і час не дозволить мені сказати все, що я пережив у рік пандемії, але Бог відповів на мої молитви завдяки підтримці та любові від служб фінансових позик Pedro, які обійняли мене та зрозумів мене, незважаючи на мої початкові сумніви та несерйозність, і з його добрим серцем і любов'ю я тепер власник житла через його 3 позичкові фонди з процентними ставками, і я обіцяю поширювати цю новину, а також розповісти світу, що в Інтернеті все ще є справжніх і мало хороших кредитні фірми, які можуть допомогти, а також оживити сухі кістки, як я. не забудьте послухати і прочитати це свідчення, тому що це справжній досвід, що змінює життя, і будь-хто, хто потребує такого повороту, не повинен вагатися або сумніватися в цьому, тому що я довів і клянусь Богом на небесах, що ця історія реальна і також історія мого досвіду з ними. зв’яжіться з ними сьогодні, щоб отримати консолідований кредит, бізнес-позику, житловий кредит, автокредит, особисту позику. електронна пошта: pedroloanss@gmail.com whats-app: +1- 8632310632

    ВідповістиВидалити